Even deed het gerucht de ronde dat de maandelijkse streek-, kunst-, antiek- en boekenmarkt op het Willem Royaardsplein zou stoppen, maar niets in minder waar. “De markt blijft”, aldus organisator Gea van Vulpen. “En dat is goed nieuws, want de markt voorziet écht in een behoefte!” Volgens Gea – die jaarlijkse tientallen markten en evenementen organiseert – is de markt op het Willem Royaardsplein uniek in zijn soort. “We ontvangen gemiddeld 30 tot 35 kraamhouders per markt en die komen allemaal graag naar Duinzigt. Zo’n 70% van hen zijn vaste deelnemers, de rest doet incidenteel mee. Zo houden we het aanbod gevarieerd en verrassend.”

 

 

Gevarieerd marktaanbod

De markt biedt bezoekers een aantrekkelijk mix van boeken, kunst, antiek, curiosa en culinaire streekproducten, zoals worsten, jam zonder toegevoegde suikers, olijfolie, honing, bijzondere theesoorten en kruiden. “Bezoekers vinden het heerlijk om wat rond te snuffelen en mooie dingen te ontdekken, zoals zilverwerk, sieraden, kleding en hoeden. Veel daarvan is ambachtelijk gemaakt. Maar je kunt op de markt ook heerlijke kant-en-klaar maaltijden kopen met exclusieve ingrediënten die je in de supermarkt niet vindt.”

 

Ouderwets gezellig

Minstens zo belangrijk is volgens Gea echter de sfeer. “Er heerst hier een gevoel van saamhorigheid, er is veel interactie en er ontstaan leuke gesprekken. Ouderwets gezellig? Ja, zo kun je het wel noemen. De markt op het Willem Royaardsplein heeft – net als het plein zelf – een belangrijke sociale functie. Veel buurtbewoners kijken écht uit naar die tweede zaterdag van de maand. Al komen er ook veel mensen van buiten de wijk en daar profiteren uiteraard ook de vaste winkeliers van het plein van!”

 

Data en tijden

De markt vindt plaats op elke tweede zaterdag van de maand van 09.00 tot 17.00 uur.

 

Bron: nieuwsbrief ‘Herontwikkeling winkelcentrum Duinzigt’ (april 2017)