Sinds eind april jl. heeft het Willem Royaardsplein er een nieuwe speciaalzaak bij: Jansen Wijnen. Aan de opening van de wijnspecialist gingen maanden van intensief voorbereiden, verbouwen en inrichten vooraf en dát is absoluut te zien aan het resultaat: een eerlijk en robuust interieur waarin hout de boventoon voert en een onderscheidend assortiment betaalbare wijnen van uitstekende kwaliteit.

Ruim 35 jaar ervaring in wijnen
Jansen Wijnen is een gezamenlijk initiatief van Quinten Aalsmeer en Paul Jansen, die beiden hun sporen in de wijnwereld ruimschoots hebben verdiend. Paul Jansen was bijvoorbeeld jarenlang actief in de horeca en werkte de afgelopen 17 jaar bij een wijnhandel, Quinten Aalsmeer is zelfs al zo’n 35 jaar werkzaam in de wijnbranche. Aalsmeer vertelt: “Ik heb – met name als importeur van wijnen voor supermarkten – de halve wereld rondgereisd, talloze wijnhuizen bezocht en heel veel wijn geproefd, op zoek naar de beste wijnen voor een mooie prijs. Sinds een aantal jaren heb ik bovendien een eigen webshop in betaalbare kwaliteitswijnen. Toch wilde ik heel graag een fysieke winkel hebben, want wijn moet je kunnen ruiken, proeven en beleven en dat is online toch een beetje lastig. Toen bleek dat Paul Jansen het ondernemerschap wel zag zitten, hebben we de knoop doorgehakt en zijn we samen met deze winkel gestart.”

Focus op kwaliteitswijnen
Aalsmeer stelt nadrukkelijk dat Jansen Wijnen géén doorsnee wijnwinkel is. “Ons assortiment omvat met name rode wijnen, witte wijnen, rosé wijnen en mousserende wijnen uit Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika, Spanje en diverse landen in Zuid-Amerika: in totaal ruim 250 verschillende soorten. Ruwweg de helft daarvan is afkomstig van gerenommeerde Nederlandse wijnimporteurs, de rest importeren we zelf. Een groot deel van ons assortiment is bovendien exclusief voor Den Haag bij ons verkrijgbaar. Desondanks zijn de meeste wijnen die we aanbieden zeer aantrekkelijk geprijsd en dát maakt bezoek aan onze winkel méér dan de moeite waard.”

“Lekkere, maar dure wijn vinden is makkelijk. Nét zo lekkere, maar betaalbare wijn vinden is een kunst en daar helpen we u graag bij!”

Aanvullend assortiment
Toch is bij Jansen Wijnen zeker ook ruimte voor een mooi aanvullend assortiment gedestilleerd, zoals whisky, gin, jenever, cognac, armagnac en rum. Jansen: “Natuurlijk komen we graag tegemoet aan de vraag van onze klanten naar deze producten. We bieden dus zeker ook een aantal bekende merken aan, al zien we ook hier absoluut een uitdaging door onze klanten te verrassen met bijzondere merken die je niet overal zult vinden.”

Service voorop
Bij een kwaliteitszaak als Jansen Wijnen hoort uiteraard een onderscheidende service. Klanten kunnen dan ook rekenen op een persoonlijk advies met inspirerende wijn-spijs suggesties en kunnen hun aankopen probleemloos thuis laten bezorgen. Daarna liggen de plannen al klaar voor mooie wijnproeverijen zodra de corona-situatie dat weer toelaat. Want zeg nou zelf: mooie wijnen moet je uiteindelijk toch vooral kunnen ervaren en met elkaar kunnen delen!

Jansen Wijnen
Willem Royaardsplein 5-6
Telefoon: (070) 888 24 74 | (06) 50 21 32 78